Dorsz z boczkiem pieczony na puree ziemniaczanym

Pieczony dorsz o delikatnym smaku w towarzystwie kremowego puree i chrupiącego boczku zachwyci wszystkich domowników podczas rodzinnego obiadu, a śmietankowy smak chrzanu doda całości pikanterii.
Składniki:
8 kawałków polędwicy z dorsza
800 g ziemniaków
100 g masła
8 cienkich plastrów boczku wędzonego
3 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
1 łyżka chrzanu śmietankowego Motyl
przyprawy: 2 łyżeczki czarnuszki, 16 listków szałwii, sól i pieprz
Przygotowanie:
Sprawdź pozostałe przepisy
Śledź w śmietanie z chrzanem jabłkowym
Zobacz szczegóły
Łosoś a’la gravlax
Zobacz szczegóły
Naleśniki szpinakowe z łososiem i chrzanem
Zobacz szczegóły
Dorsz z boczkiem pieczony na puree ziemniaczanym
Zobacz szczegóły
Hummus z burakiem
Zobacz szczegóły
Małe przekąski na zimno
Zobacz szczegóły