Ziemniaki ścieramy na tarce, dodajemy jajka, mąkę, sól i mieszamy.
Na oleju smażymy drobno posiekaną cebulkę i boczek.
Do masy ziemniaczanej dodajemy boczek i cebulę.
Foremkę do pieczenia smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą.
Wykładamy masę ziemniaczaną i pieczemy 50 min w 160 stopniach.
Ostudzoną babkę kroimy w plastry wykładamy jogurt, selera i podajemy!
Składniki:
Składniki:
1 kg ziemniaków
2 jajka
2 łyżki mąki
2 cebule
5 plasterków boczku
1 łyżeczka oleju
Sól
Pieprz
2 łyżki bułki tartej
Do podania: jogurt grecki, seler wiórki
Przygotowanie:
.
Sprawdź pozostałe przepisy
Sałatka z buraczków z serem feta i orzechami laskowymi
Zobacz szczegóły
Szparagi w panierce sezamowej
Zobacz szczegóły
Hummus z buraczkami obiadowymi i prażoną cieciorką
Zobacz szczegóły
Babka ziemniaczana z selerem wiórki
Zobacz szczegóły
Smażona babka z wędzonym pstrągiem i chrzanem
Zobacz szczegóły
Faszerowane jajka
Zobacz szczegóły