Hummus z buraczkami obiadowymi i prażoną cieciorką

banner

Wszystkie składniku hummusu blendujemy na gładko. W razie potrzeby
(jeśli jest zbyt zbity) dodajemy więcej wody.
Cieciorkę odsączamy na sitku, wysypujemy na papier do pieczenia, skrapiamy
oliwą, posypujemy solą i płatkami chilli.
Pieczemy cieciorkę w piekarniku przez 25 min w 160 stopniach. Studzimy.
Hummus mieszamy z extra buraczkami, posypujemy cieciorką, skrapiamy oliwą
i ozdabiamy kolendrą.

Składniki:

Składniki:
Pół słoika buraczków obiadowych
Puszka ciecierzycy
1 łyżeczka chili w płatkach
Oliwa
Sól
Kolendra

Hummus:
1 puszka ciecierzycy
1 ząbek czosnku
3 łyżki tahini
50 ml lodowatej wody
1 łyżka oliwy
Sól
Pół łyżeczki kuminu
Pół słoika buraczków obiadowych

 

Przygotowanie:

.

Sprawdź pozostałe przepisy