Sałatka ziemniaczana

banner

Prosto z kuchni niemieckiej – szybka sałatka ziemniaczana. Jej tradycyjny smak oraz szybkie i łatwe przygotowanie zyskały dużą popularność w polskich domach. Nasze ogórki konserwowe dodają jej smacznego, wyrazistego charakteru.

Składniki:

2 duże ziemniaki

6 ogórków konserwowych Motyl

4 jajka

2 małe cebule czerwone

10 plastrów boczku wędzonego

2 łyżki świeżego pokrojonego szczypiorku

łyżeczka musztardy ziarnistej

przyprawy: sól i pieprz

Przygotowanie:

1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Obieramy je i studzimy. Podobnie z jajkami – przygotowujemy je na twardo, obieramy i czekamy, aż wystygną.

2. Ogórki lekko odciskamy z nadmiaru zaprawy. Wszystkie składniki kroimy w paseczki i wrzucamy do dużej miski. Dodajemy majonez, musztardę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Sprawdź pozostałe przepisy