Sałatka ziemniaczana

Prosto z kuchni niemieckiej – szybka sałatka ziemniaczana. Jej tradycyjny smak oraz szybkie i łatwe przygotowanie zyskały dużą popularność w polskich domach. Nasze ogórki konserwowe dodają jej smacznego, wyrazistego charakteru.
Składniki:
2 duże ziemniaki
6 ogórków konserwowych Motyl
4 jajka
2 małe cebule czerwone
10 plastrów boczku wędzonego
2 łyżki świeżego pokrojonego szczypiorku
łyżeczka musztardy ziarnistej
przyprawy: sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Obieramy je i studzimy. Podobnie z jajkami – przygotowujemy je na twardo, obieramy i czekamy, aż wystygną.
2. Ogórki lekko odciskamy z nadmiaru zaprawy. Wszystkie składniki kroimy w paseczki i wrzucamy do dużej miski. Dodajemy majonez, musztardę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Sprawdź pozostałe przepisy
Sałatka z buraczków z serem feta i orzechami laskowymi
Zobacz szczegóły
Szparagi w panierce sezamowej
Zobacz szczegóły
Hummus z buraczkami obiadowymi i prażoną cieciorką
Zobacz szczegóły
Babka ziemniaczana z selerem wiórki
Zobacz szczegóły
Smażona babka z wędzonym pstrągiem i chrzanem
Zobacz szczegóły
Faszerowane jajka
Zobacz szczegóły