Śledź w śmietanie z chrzanem jabłkowym

Śledź w śmietanie z jabłkami i cebulką to tradycyjne polskie danie, które urozmaiciliśmy smakiem chrzanu jabłkowego. Klasyczny śledzik w nowej odsłonie!
Składniki:
4 filety ze śledzia
1 łyżka chrzanu jabłkowego Motyl
2 średnie cebule czerwone
3 ogórki konserwowe
4 łyżki śmietany 18%
Duże jabłko
Przygotowanie:
1.Zaczynamy od przygotowania sosu śmietanowo-chrzanowego. Cebule obieramy i kroimy w piórka, jabłko ze skórką w paseczki, a ogórki konserwowe w drobną kosteczkę. Składniki umieszczamy w większym naczyniu. Dodajemy łyżkę chrzanu jabłkowego i 4 łyżki śmietany, dokładnie wszystko mieszamy.
2.Filety śledziowe kroimy na niewielkie kawałki i podajemy z wcześniej przygotowanym sosem śmietanowo-chrzanowym.
Sprawdź pozostałe przepisy
Śledź w śmietanie z chrzanem jabłkowym
Zobacz szczegóły
Łosoś a’la gravlax
Zobacz szczegóły
Naleśniki szpinakowe z łososiem i chrzanem
Zobacz szczegóły
Dorsz z boczkiem pieczony na puree ziemniaczanym
Zobacz szczegóły
Hummus z burakiem
Zobacz szczegóły
Małe przekąski na zimno
Zobacz szczegóły