Tortilla z kotletami sojowymi i warzywami

Kto powiedział, że kuchnia wegetariańska jest nudna? Na pewno nie my! Grillowane tortille z kotlecikami sojowymi i warzywami są na to apetycznym dowodem! Połączenie naszego sosu czosnkowego z ostrym chilli nadaje im jeszcze więcej charakteru.
Składniki:
4 placki tortilli
16 kotletów sojowych
pół słoika sałatki szwedzkiej Motyl
4 kawałki papryki konserwowej Motyl
opakowanie miksu sałat
mała cebula czerwona
papryka żółta
ogórek zielony
4 łyżki sosu czosnkowego Motyl
2 łyżki sosu chili
Przygotowanie:
1. Kotlety sojowe gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przyprawiamy papryką słodką mieloną oraz pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
2. W trakcie przyrządzania kotletów sojowych przygotowujemy warzywa. Paprykę konserwową odcedzamy i kroimy w paski, tak samo paprykę świeżą. Ogórka ze skórką kroimy w plastry, cebulę w piórka.
3. Sos chilli mieszamy z sosem czosnkowym i smarujemy placki tortilli. Nakładamy wzdłuż wszystkie składniki jeden na drugim i zwijamy placek w rulon.
4. Tortille smażymy ze wszystkich stron na patelni grillowej, lekko posmarowanej olejem.
Sprawdź pozostałe przepisy
Sałatka z buraczków z serem feta i orzechami laskowymi
Zobacz szczegóły
Szparagi w panierce sezamowej
Zobacz szczegóły
Hummus z buraczkami obiadowymi i prażoną cieciorką
Zobacz szczegóły
Babka ziemniaczana z selerem wiórki
Zobacz szczegóły
Smażona babka z wędzonym pstrągiem i chrzanem
Zobacz szczegóły
Faszerowane jajka
Zobacz szczegóły