Tortilla z kotletami sojowymi i warzywami

banner

Kto powiedział, że kuchnia wegetariańska jest nudna? Na pewno nie my! Grillowane tortille z kotlecikami sojowymi i warzywami są na to apetycznym dowodem! Połączenie naszego sosu czosnkowego z ostrym chilli nadaje im jeszcze więcej charakteru.

Składniki:

4 placki tortilli

16 kotletów sojowych

pół słoika sałatki szwedzkiej Motyl

4 kawałki papryki konserwowej Motyl

opakowanie miksu sałat

mała cebula czerwona

papryka żółta

ogórek zielony

4 łyżki sosu czosnkowego Motyl

2 łyżki sosu chili

Przygotowanie:

1. Kotlety sojowe gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przyprawiamy papryką słodką mieloną oraz pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.

2. W trakcie przyrządzania kotletów sojowych przygotowujemy warzywa. Paprykę konserwową odcedzamy i kroimy w paski, tak samo paprykę świeżą. Ogórka ze skórką kroimy w plastry, cebulę w piórka.

3. Sos chilli mieszamy z sosem czosnkowym i smarujemy placki tortilli. Nakładamy wzdłuż wszystkie składniki jeden na drugim i zwijamy placek w rulon.

4. Tortille smażymy ze wszystkich stron na patelni grillowej, lekko posmarowanej olejem.

Sprawdź pozostałe przepisy