Kto powiedział, że kuchnia wegetariańska jest nudna? Na pewno nie my! Grillowane tortille z kotlecikami sojowymi i warzywami są na to apetycznym dowodem! Połączenie naszego sosu czosnkowego z ostrym chilli nadaje im jeszcze więcej charakteru.
Składniki:
4 placki tortilli
16 kotletów sojowych
pół słoika sałatki szwedzkiej Motyl
4 kawałki papryki konserwowej Motyl
opakowanie miksu sałat
mała cebula czerwona
papryka żółta
ogórek zielony
4 łyżki sosu czosnkowego Motyl
2 łyżki sosu chili
Przygotowanie:
1. Kotlety sojowe gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przyprawiamy papryką słodką mieloną oraz pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
2. W trakcie przyrządzania kotletów sojowych przygotowujemy warzywa. Paprykę konserwową odcedzamy i kroimy w paski, tak samo paprykę świeżą. Ogórka ze skórką kroimy w plastry, cebulę w piórka.
3. Sos chilli mieszamy z sosem czosnkowym i smarujemy placki tortilli. Nakładamy wzdłuż wszystkie składniki jeden na drugim i zwijamy placek w rulon.
4. Tortille smażymy ze wszystkich stron na patelni grillowej, lekko posmarowanej olejem.
Sprawdź pozostałe przepisy
Śledź w śmietanie z chrzanem jabłkowym
Zobacz szczegóły
Łosoś a’la gravlax
Zobacz szczegóły
Naleśniki szpinakowe z łososiem i chrzanem
Zobacz szczegóły
Dorsz z boczkiem pieczony na puree ziemniaczanym
Zobacz szczegóły
Hummus z burakiem
Zobacz szczegóły
Małe przekąski na zimno
Zobacz szczegóły